Deze walnootkoekjes hoeven niet in de oven, en worden met slechts vier ingrediënten gemaakt. Ze zijn lekker koolhydraatarm, glutenvrij, vegan én paleo.
Maal de walnoten fijn, maar houd 6 mooie halve exemplaren achter voor garnering. Meng de gemalen noten met de gemalen kokos.
Laat de kokosolie indien nodig smelten tot ze vloeibaar is.
Meng de kokosolie en ahornsiroop door het walnoot-kokos mengsel. Inderdaad, het wordt een plakkerige toestand, maar dat komt goed.
Vorm met je handen kleine ronde koekjes. Dat gaat het makkelijkst als je je handen vochtig maakt. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede plank, en druk in elk koekje voorzichtig een halve walnoot.
Laat de walnootkoekjes in de koelkast minsten een uur opstijven.
Tips
Wat met walnoten kan, kan ook met amandelen. Zo maak je net zo makkelijk koolhydraatarme amandelkoekjes.
Wil je de koekjes qua smaak een beetjeopleuken, dan kan dat door bijvoorbeeld extra kaneel of speculaaskruiden toe te voegen.