Kook de rode linzen volgens verpakking gaar, maar houdt de minimale kooktijd aan zodat ze nog een beetje stevig blijven. Giet de linzen evt. af en laat ze afkoelen.
Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin, en laat ze afkoelen op een stuk keukenpapier.
Snijd het houtige eind van de asperges, en snijd ze in 2 à 3 stukken. Kook de asperges in 5 minuten gaar, giet ze af en laat ze afkoelen.
Meng ondertussen de ingrediënten voor de dressing, en halveer de kerstomaatjes.
Meng de kruiden door de afgekoelde linzen. Schep voorzichtig de asperges en de tomaatjes erdoor. Verdeel indien gewenst de geitenkaas in stukjes over de linzensalade.
Besprenkel de linzensalade met de pijnboompitjes, en giet de mosterddressing erover.
Tips
Houd je je bord liever vegan, laat dan de geitenkaas achterwege en vervang ze door bijvoorbeeld avocado.