Breek de eieren in een hoge kom. Doe de roomkaas, lijnzaad, wijnsteenbakpoeder, evt. maanzaad en een snuf zout erbij, en mix op de hoogste stand tot een glad beslag.
Verhit wat kokosolie in een niet te grote koekenpan. Draai het vuur iets lager en schenk de helft van het pannenkoekenbeslag in de pan, laat het goed uitvloeien.
Bak de pannenkoek 4-5 minuten op halfhoog vuur, totdat ze vanzelf loslaat van de bodem, en de bovenkant bijna helemaal gestold is (net zoals bij een gewone pannenkoek dus).
Keer de pannenkoek en bak de andere zijde nog 2 minuten.
Bak de tweede pannenkoek op dezelfde manier.
Dien de lijnzaad pannenkoeken op met garnering naar wens.
Tips
Mijn lijnzaad pannenkoeken zijn gegarneerd met wat bosbessen, een lik mascarpone en wat ahornsiroop (verwen-momentje). Maar je kunt de pannenkoek beleggen met wat je zelf lekker vindt natuurlijk!
Voor een hartige versie voeg je wat Italiaanse kruiden toe aan het pannenkoekenbeslag, en vult ‘m met gegrilde groenten.