Aloo gobi - Indiase bloemkool curry met zoete aardappel
Con
In de Indiase keuken worden veel kruiden gebruikt, o.a. fenegriek. Lees meer over dit kruid op de blog en maak er een smakelijke Indiase bloemkool curry mee.
Pel en snipper de ui. Snijd de tomaten in blokjes. Pureer de ui en tomaten samen met de zonnebloempasta.
Pel en snipper de knoflook, maak de gember schoon en snijd ze fijn. Snijd de chilipeper (met of zonder zaadjes, de keuze is aan jou) fijn.
Schil de zoete aardappel en snijd ze in blokjes. Verdeel de bloemkool in roosjes. Kook de zoete aardappel samen met de bloemkool in 5 minuten beetgaar.
Verhit een droge koekenpan, en toast de fenegriek al roerend 2 minuten. Neem de fenegriek uit de pan. Voeg een klein beetje water aan de pan toe, draai het vuur halfhoog en strooi de komijn samen met de knoflook, gember en chili erin. Roerbak het mengsel een paar minuten. Voeg water toe als het te droog wordt.
Voeg nu de in stap 1 gemaakte tomatensaus toe. Voeg gemalen koriander, kerriepoeder, kurkuma en de getoaste fenegriek toe. Breng op smaak met Himalaya zout. Laat 5 minuten sudderen.
Voeg 1 kop water toe en laat zachtjes doorkoken tot de saus iets indikt. Meng dan de zoete aardappel en bloemkool erdoor. Verhit alles nog even goed.
Serveer de aloo gobi met wat verse koriander erover.
Tips
Als je niet maalt om extra koolhydraten, eet er dan Indiase papadums bij. Deze zijn gemaakt van gedroogd linzenmeel (dus glutenvrij).