Ben jij ook zo gek op groenten? Dan volgt er een recept dat je vast goed zal smaken! De Fransen hebben hun ratatouille, de Turken hebben Briam, de Grieken noemen het tourlou tourlou.
200grgemengde groentenik nam paprika, courgette, wortel
1rode ui
1knoflookteentje
2grote tomaten
1eltijm
1eltomatenpuree
snufjezout
1borrelglaasjeouzooptioneel
100grfetaoptioneel, maar aan te raden
kokosolie om te bakken
verse peterselievoor de garnering
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Kook ze in 5 minuten gaar. Als je verse sperziebonen gebruikt, maak deze dan schoon en kook ze eveneens 5 minuten.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Maak alle overige groenten schoon en roerbak ze samen met de ui en knoflook in een beetje kokosolie tot ze gaar zijn. Meng de tijm en tomatenpuree erdoor en breng op smaak met wat zout.
Als je dat wilt, kun je nu de ouzo door de groenteschotel mengen.
Doe de groenten in een ovenschaal en bestrooi deze eventueel met de verbrokkelde feta. Bak de schotel 20-30 minuten in de oven, let op dat er niks aanbrandt.
Strooi voor het opdienen van de tourlou tourlou wat verse peterselie over de schotel.
Tips
Laat voor een vegan en/of lactosevrije versie de feta simpelweg achterwege.
Als je van pittig houdt: een paar pepperoni pepers meebakken!