Kuku bademjan, koolhydraatarme Perzische omelet met aubergine
Con
Kuku Bademjan is een soort Persische frittata met aubergine. Lekker mild gekruid, en vanzelfsprekend koolhydraatarm. Een ideale lunch, bij goed of slecht weer.
Pel en snipper de ui. Kluts de eieren los in een kom, samen met de kurkuma, munt, flink wat peper, en berberissen.
Snijd 6-8 dunne plakken van de aubergine, snijd de rest in blokjes. Verhit wat kokosolie in een ovenbestendige koekenpan en bak eerst de plakken aubergine tot ze goudbruin en gaar zijn. Neem ze uit de pan.
Verhit nog wat kokosolie in dezelfde pan en roerbak de ui en aubergine-blokjes tot ze goudbruin en gaar zijn.
Giet het ei-mengsel erover en leg daar de gebakken plakken aubergine in. Laat de omelet in ongeveer 5 minuten stollen. Zet de kuku bademjan vervolgens nog 5-8 minuten in de oven tot de bovenkant gestold is en de frittata gaar.
Verdeel de kuku bademjan over twee borden en bestrooi met sesamzaadjes, za’atar en sumak.
Tips
Serveer er een frisse salade bij, en je hebt een complete maaltijd.
Als je geen berberissen en/of sumak kunt krijgen, voeg dan het sap van een halve limoen toe aan het ei-mengsel.