Stamppot zoete aardappel met spitskool, feta en druiven
Con
Healthy koolhydraten krijg je binnen met deze winterse stamppot van zoete aardappel en spitskool, met zomers tintje, en een paar schijven avocado voor extra gezonde vetten.
Verdeel de bloemkool in roosjes. Schil de zoete aardappel, snijd ze in blokjes en kook ze samen met de bloemkool in 5-7 minuten gaar.
Pel en snipper ondertussen de ui en knoflook. Maak de gember schoon en snijd ze fijn.
Verhit een klein beetje water in een pan en roerbak de ui, knoflook en gember 1 minuut. Voeg dan kerriepoeder toe en bak nog een minuut. Voeg wat water toe als het geheel te droog wordt en gaat aanbakken.
Voeg de in repen gesneden spitskool toe en roerbak 3-4 minuten. Niet te lang, de spitskool mag lekker knapperig blijven.
Pureer de zoete aardappel / bloemkool met een aardappelstamper, voeg eventueel een scheutje amandelmelk toe om de puree smeuïger te maken. Breng op smaak met zout en peper. Roer dan de gekruide spitskool erdoor.
Verdeel de stamppot zoete aardappel over twee borden. Strooi de fetablokjes erover en verdeel de druiven en berberissen over de borden.
Tips
Zelf heb ik nog een paar schijven avocado als garnering (voor extra gezonde vetten) aan de stamppot zoete aardappel toegevoegd.
Als je geen berberissen kunt krijgen, kun je ze vervangen door granaatappelpitjes.