Glutenvrije, notenvrije vegan boekweit pannenkoekjes met banaan
Con
Pannenkoeken zijn ideaal voor een feestelijk ontbijt. Dat kan voor Valentijn, voor een verjaardag, of gewoon omdat je vindt dat je iets te vieren hebt!
Snijd de banaan in plakken. Doe ze samen met de melk in een hoge kom en mix tot een egale massa.
Meng het boekweitmeel met het bakpoeder en een snuf zout. Doe de bananenmassa erbij en mix tot een glad beslag. Voeg nog een scheutje melk toe als het beslag te dik is.
Verhit wat kokosolie in een koekenpan. Giet drie kleine bergjes beslag in de pan en bak op halfhoog vuur zo’n 5 minuten. Let op dat de pannenkoeken niet verbranden. Keer de pannenkoekjes en bak de andere kant nog 3 minuten.
Herhaal voor de andere 3 pannenkoekjes.
Serveer de bananen pannenkoekjes met wat vers fruit naar keuze, en druppel er eventueel een beetje dadelsiroop over.
Tips
Serveer voor een frisse noot een klein schaaltje (plantaardige) yoghurt bij je boekweit pannenkoekjes, waar je wat kaneel en vanille door roert.