Meng simpelweg alle ingrediënten. Bewaren in een goed afgesloten pot. Simpel toch?
Voor de granola
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng alle droge ingrediënten behalve de gemalen kokos in een kom goed door elkaar. Meng de ahornsiroop in een klein kommetje met het warme water. Schenk het dan door de mix en meng met een vork door elkaar. Spreid de granola uit op de bakplaat.
Bak de granola in het midden van de oven in 20 minuten knapperig. Na 10 minuten met een vork doorroeren.
Na 15 minuten de gemalen kokos erdoor roeren. De granola dan nog 5 minuten bakken. Houd in de gaten dat het niet verbrandt, anders eerder uit de oven halen (de mijne zat eigenlijk net íets te lang in de oven).
Laat de granola helemaal afkoelen voordat je ze in een pot doet.
Tips
De granola is in een goed afgesloten pot ongeveer twee weken op kamertemperatuur houdbaar.
Wil je toch gedroogd fruit toevoegen? Doe dat dan pas de laatste 5 minuten van de baktijd (gelijk met de kokos), anders verbrandt het.
Wil je de granola meer crunch geven? Dan geen water door de ahornsiroop, maar 2 el gesmolten kokosolie. Voegt wel vet toe, maar geen koolhydraten.