Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Laat afkoelen op een stukje keukenpapier.
Kook de boekweit in 10-15 minuten volgens gebruiksaanwijzing gaar.
Verhit ondertussen de kokosolie in een koekenpan. Roerbak de oesterzwammen in 6 minuten gaar. Voeg dan de gehakte knoflook en de Italiaanse kruiden toe en bak nog 1 minuut.
Meng de plantaardige melk, tahin, edelgistvlokken en citroensap in een kommetje.
Zodra de boekweit gaar en al het water verdampt is, draai je het vuur laag.
Voeg nu de sausmix toe aan de boekweit. Roer alles goed door en laat kort meewarmen op een laag vuur. Breng op smaak met versgemalen zout en flink veel versgemalen peper.
Verdeel de boekweit risotto over twee borden, leg de gebakken oesterzwammen erop en top met de pijnboompitjes en verse peterselie.
Tips
Een boekweit “risi e bisi” maak je door een klein handje diepvries doperwten toe te voegen.