Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Koolhydraatarme rode kool soep met bosbessen
Con
De rode kool in deze koolhydraatarme soep wordt eens niet gecombineerd met de klassieke appeltjes, maar met bosbessen. Voordeel: veel minder koolhydraten!
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
40
minuten
min
Totale tijd
40
minuten
min
Gang
Voorgerecht
Keuken
Algemeen
Porties
2
personen
Koolhydraten
10 kh
Dit heb je nodig
200
gr
rode kool
in reepjes gesneden
1
tl
appelazijn
300
ml
groentebouillon
1
laurierblad
1
el
amandelpasta
100
ml
kokosroom
1
tl
gemalen koriander
1
tl
balsamico azijn
versgemalen peper en zout
1
handje
verse korianderblaadjes
100
gr
bosbessen
Zo maak je het
Was de bosbessen en houd er een paar apart voor de garnering.
Kook de reepjes rode kool in de bouillon met de appelazijn en het laurierblad in 25-30 minuten gaar.
Verwijder het laurierblad. Voeg alle overige ingrediënten behalve de verse koriander toe.
Pureer de soep met de staafmixer en verhit goed. Proef en breng op smaak met zout en/of peper.
Hak de verse koriander grof.
Verdeel de rode kool soep over twee kommen, druppel er nog wat kokosroom over en bestrooi met de verse koriander en de achtergehouden bosbessen.