Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Koolhydraatarme pizza met pompoen, champignons en ricotta
Con
Deze koolhydraatarme glutenvrije pizza met pompoen is lekker herfstig belegd. Ideaal als je een restje pompoen over hebt ... alsof dat bestaat :)
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
10
minuten
min
oventijd
20
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italiaans
Porties
2
personen
Koolhydraten
10 kh
Dit heb je nodig
1
koolhydraatarme panpizza bodem
recept zie tips
100
gram
pompoen
gekookt
4
grote champignons
1
kleine rode ui
100
gr
ricotta
1-2
tl
Italiaanse kruiden
50
gr
geraspte mozzarella
handje
basilicumblaadjes
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereid de pizzabodems volgens recept.
Snijd ondertussen de champignons in dunne plakjes, en pel en snipper de rode ui.
Bestrijk de pizzabodems met de ricotta. Bestrooi met de Italiaanse kruiden.
Beleg de pizza met blokjes voorgekookte pompoen, de champignons en de rode ui. Strooi de geraspte mozzarella erover.
Bak de pizza’s nog 8-10 minuten in de oven. Bestrooi je pizza met pompoen voor het opdienen met in reepjes gesneden verse basilicum.
Tips
Vervang de champignons door in reepjes gesneden oesterzwammen, die je eerst bakt in een beetje kokosolie. Oesterzwammen zijn eiwit-bommen!