Dhal - Indiase linzensoep met kerrie-amandelbrunch
Con
Waarom soep uit een zak met allerlei toevoegingen, als je zelf een gezonde goed gevulde soep kunt maken? Probeer deze Indiase dhal oftewel linzensoep maar eens.
Verhit een klein beetje kokosolie in een klein koekenpannetje. Roerbak de amandelen tot ze gaan geuren. Meng dan, van het vuur af, de kerriepoeder, yaconsiroop en koriander erdoor. Neem uit de pan en laat op een keukenpapiertje afkoelen.
Maak de dhal
Doe de linzen met voldoende water in een pan en breng aan de kook. Voeg na 5 minuten de ui, gember en wortel toe en laat die meekoken tot het eind van de linzen-kooktijd (volgens de verpakking).
Voeg de koriander en komijn toe en roer door. Voeg dan de gezeefde tomaten toe en vul aan met ong. 300 ml water (oordeel zelf hoe dik je de soep wilt hebben).
Roer de tamari en rijstazijn door de linzensoep. Breng op smaak met zout en peper, en chilipoeder.
Verdeel de linzensoep over twee kommen en verdeel daar de amandelcrunch over.
Tips
Een extra handje spinazie doet het ook goed in deze dhal en levert vrijwel geen extra koolhydraten op..
Geen gezeefde tomaten in huis? Voeg dan een klein blikje tomatenpuree en een extra kopje water toe.