Aubergine "croutons", koolhydraatarme en glutenvrije salade topping
Con
Op zoek naar een koolhydraatarm en glutenvrij alternatief voor croutons over je salade? Aubergine croutons is het antwoord. Nee, niet exact hetzelfde, maar oh zo lekker.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Indien gewenst, schil de aubergine. Snijd het vruchtvlees in blokjes (crouton-grootte).
Meng de aubergineblokjes met de olie en de kruiden. Verdeel de aubergine over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de aubergine croutons in 30 minuten gaar, keer halverwege. Test aan het einde van de baktijd of de aubergine goed gaar is, anders nog 5-10 minuten extra oventijd geven.
Laat dan de aubergine croutons afkoelen en gebruik ze als topping op je salade.
Tips
Wil je de aubergine croutons nog wat knapperiger, en kun je je wat meer koolhydraten permitteren? Meng dan een afgestreken eetlepel maismeel (polenta) extra erdoor, voordat de croutons in de oven gaan (plus 3 koolhydraten per persoon).
Natuurlijk kun je ook voor andere kruiden kiezen, bijvoorbeeld Provençaalse kruiden.
Bakken in de pan kan ook: goed omroeren en heel goed opletten dan de croutons niet verbranden!