Koolhydraatarme courgetti salade met mango avocado saus
Con
Heerlijk voor een zomerse dag: courgetti 'raw'. Zoals altijd bij pasta is het de saus die het 'm doet. De mango avocado saus wordt heerlijk crèmig en licht zoet van smaak.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Snijd de basilicumblaadje in reepjes.
Maak courgetti van de courgettes met je spiraalsnijder. Verdeel over twee borden.
Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in stukken. Doe hetzelfde met de mango.
Doe de avocado en mango samen met het limoen en de zout en peper in een hoge kom. Pureer met de staafmixer tot een egale saus.
Verdeel de mango avocado saus over de courgetti. Garneer de borden met de granaatappelpitjes en basilicum, de pijnboompitjes en een schijfje limoen.
Tips
Gebruik geen zelfgeteelde courgette voor recepten waarin je courgette rauw verwerkt. Hier kan namelijk het stofje cucurbitacine in zitten (smaakt heel bitter), wat giftig is.
De mango avocado saus kun je natuurlijk ook prima serveren voor eters die wel (glutenvrije) pasta nuttigen: kook de pasta en laat ze afkoelen voordat je de saus erover verdeelt. Zo wordt het een smakelijke pasta salade.