Vaak wordt gedacht dat het snoepen voorbij is als je koolhydraatarm eet. Niet met deze koolhydraatarme kokosballetjes, die ook glutenvrij zijn. Nu kun je zonder schuldgevoel snoepen!
Meng de kokos, amandelmeel, boekweitmeel met het snufje zout in een grote kom.
Meng in een andere kom de gesmolten kokosolie, ahornsiroop en vanillepoeder.
Voeg de natte aan de droge ingrediënten toe en meng het geheel met een vork goed. Het blijft een vrij kruimelig geheel.
Nu komt het kliederwerkje: vorm met je handen balletjes ter grootte van een pingpongbal. Let op: druk ze met kracht goed aan zodat ze niet uit elkaar vallen. Ik haal meestal 14 balletjes uit het deeg.
Leg de kokosballetjes op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif ze in het midden van de oven. Bak 10 minuten, draai dan het bakblik om zodat de voorste balletjes achter liggen, en bak nogmaals 10 minuten. Draai dan het bakblik nog een keer om en bak 5 minuten, zet dan de oven uit en laat de kokosballetjes in de gesloten oven nog 5 minuten staan.
Laat de kokosballetjes helemaal afkoelen voordat je ze eet.
Tips
Als de kokosballetjes bij het vormen toch te veel uit elkaar vallen, voeg dan nog een beetje boekweitmeel toe. Mijn ervaring is dat dat helpt de boel beter bij elkaar te houden.
De kokosballetjes blijven een week goed in een afgesloten bakje in de koelkast.