Pel en snipper de ui. Los de bouillonpoeder in 100 ml kokend water op, en meng er dan 1 tl van de mosterd, de appelazijn en de rijstsiroop door. Roer de ui erdoor en laat zo minstens 30 minuten staan.
Maak de bloemkool en broccoli schoon en kook ze in 4-6 minuten beetgaar. Giet af, doe ze in een schaal en laat afkoelen.
Snijd de kaas in stukjes. Pel de eieren, snijd er twee in plakjes en prak er twee grof.
Giet het ui-mengsel af, houdt een scheutje apart voor de dressing. Meng het ui-mengsel, de helft van de kaas en de geprakte eieren door de bloemkool/broccoli. Garneer de salade met de rest van de kaas en de ei-plakjes.
Maak de dressing: meng de zure room met de mayonaise, de resterende 2 tl mosterd en een klein scheutje van de uien-bouillon. Breng pittig op smaak met peper en zout, en schenk over de broccoli maaltijdsalade.