3eierenvegan optie: 40 gr kikkererwtenmeel + 90 ml water + 1/2 tl kala namak
5asperges
5champignons
1kleine rode ui
1handjepeterselieof gebruik diepvries
1handjebasilicum blaadjesin reepjes
1/2tlchilipoeder
1/2tlkurkuma
1/2tlknoflookpoeder
versgemalen peper en zout
kokosolie om te bakken
Zo maak je het
Maak de asperges schoon, kook ze in 6-8 minuten gaar en giet ze af.
Snijd ondertussen de champignons in kleine stukjes. Pel en snipper de rode ui en meng door de champignons.
Ei-versie: Kluts de eieren met de chilipoeder, kurkuma. knoflookpoeder en peper en zout naar smaak.
Vegane versie: Zeef het kikkererwtenmeel boven een kom en meng met het water, kala namak, kurkuma, knoflookpoeder, chilipoeder en peper.
Verhit wat kokosolie in twee pannen. Bak in de ene pan de omelet, en in de andere het ui-champignon mengsel. Maak je de vegane omelet, draai het vuur dan iets lager anders verbrandt je omelet snel.
Bak de champignons niet te lang, dus voordat al het vocht uit de champignons komt, kun je de pan van het vuur halen. Roer de peterselie aan het eind van de baktijd door de champignons.
Leg de omelet op een bord, leg de asperges er midden op en verdeel haaks daarop het champignon mengsel. Strooi de basilicum erover.
Tips
De vegan omelet levert 13 koolhydraten meer dan de ei-omelet.
Als je de vegan omelet maakt, zorg er dan voor dat het ‘beslag’ de consistentie van pannenkoekenbeslag heeft. Is het te dik, voeg dan nog een scheutje water toe. Anders wordt het eerder een socca (ook lekker hoor).
Kala namak (zwart zout) geeft die typische eismaak aan vegan gerechten. Je koopt het in de bio-winkel.