Koolhydraatarme tofu scramble met asperges en daslook
Con
Daslook. Ik wist niet dat het eetbaar was. Tot ik in Duitsland ging wonen, want hier zijn ze er gek op! Een typisch lentekruid, met een milde knoflooksmaak. Heerlijk in deze vegan tofu scramble.
Snijd het houtige einde van de asperges en snijd ze in stukken van ongeveer 4-5 cm. Kook de asperges in 4-6 minuten beetgaar.
Maak ondertussen de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de rode ui. Was de daslookblaadjes en snijd ze in reepjes.
Verhit wat kokosolie in een koekenpan en fruit de ui kort. Voeg de champignons toe en roerbak tot ze hun vocht loslaten.
Maak een kuiltje in het midden van de pan en verbrokkel de tofu erboven. Voeg direct de kurkuma en (als je een ei-smaak wilt) kala namak toe en roer het geheel dan door. Roerbak 5 minuten.
Voeg de Italiaanse kruiden, peper en zout, de helft van de daslook en de asperges toe en warm het geheel nog even door. Garneer de tofu scramble vlak voor het opdienen met de rest van de daslook.
Tips
Ben je geen liefhebber van tofu, en mag/wil je gewoon eieren eten, dan kun je dit gerecht ook maken met roerei.
Kun je geen daslook krijgen, vervang dit dan door bieslook of basilicum. Snipper dan ook nog een teen knoflook door de tofu scramble.