Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Was de rucola. Halveer de kerstomaatjes. Pel en snipper de knoflook fijn. Snijd de mozzarella in stukjes.
Maak de asperges schoon, snijd ze in stukken van ongeveer 4 cm, kook ze in ruim water in 6-8 minuten gaar, en giet ze af.
Verwarm de olijfolie in een pannetje tot lauw (niet te heet dus, je moet je vinger er in kunnen houden).
Voeg de knoflook, de kerstomaatjes en de pesto toe en maal er genereus peper en zout overheen. Goed mengen, dan de mozzarella toevoegen en nogmaals mengen. Laat deze Caprese saus minstens 30 minuten laten staan.
Maak courgetti van je courgettes en verhit ze in een klein beetje olie in een pan. Niet te lang, anders laten ze te veel vocht los.
Meng de rucola door de Caprese saus en warm het geheel kort door. Schep de courgetti op twee borden en verdeel de asperge Caprese saus erover. Strooi de pijnboompitten erover en serveer direct.