40grgehakte notenik gebruikte pecannoten en pistache noten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Spoel de zwarte bonen goed af onder de kraan en laat goed uitlekken.
Snijd de banaan in stukken. Doe ze met de rijstsiroop en evt. vanille in je keukenmachine en maal ze fijn.
Voeg vervolgens toe: zwarte bonen, cacao, snufje zout, chiazaadjes en de geraspte kokos. Pureer het geheel tot een min of meer gladde massa, dit duurt een kleine minuut. Meng dan de gehakte pecannoten erdoor.
Bekleed een lage ovenschaal met bakpapier en giet het brownies mengsel erin. Gebruik een pannenlikker om al het ‘deeg’ uit de kom te schrapen. Strijk het mengsel een beetje glad en bestrooi met de pistache noten.
Bak de brownies met banaan in 30-35 minuten gaar. Controleer met een prikker: deze moet schoon uit het deeg komen.
Laat de brownies helemaal afkoelen voordat je ze aansnijdt.
Tips
Gebruik andere noten, of een mengsel van verschillende noten. Of geen als je noten-intolerant bent, dan smaken ze ook prima!
Serveer voor een super-de-luxe brownie een extra toef ongezoete slagroom erbij.