1kopspinaziediepvries, ontdooid en zo goed mogelijk uitgelekt
50mlongezoete plantaardige melk
2eieren
25gramandelmeel
1elamandelpasta
1tlpsylliumvezels
versgemalen peper en zout
1tlvadouvanof kerriepoeder
kokosolie om te bakken
Voor de tahin saus
1eltahin
1tltamari
2elwater
za’atarvoor de garnering
Zo maak je het
Meng de tahin met de tamari en 1 el water in een kommetje, en roer tot er een gladde massa ontstaat. Voeg beetje bij beetje de rest van het water toe (evt. meer of minder), tot de saus de door jou gewenste dikte heeft. Strooi er wat za’atar over en klaar is je saus.
Meng met een vork alle ingrediënten voor de spinaziekoekjes in een kom.
Verhit wat kokosolie in een koekenpan. Giet het spinaziemengsel in de vorm van vier ronde koekjes in de pan, en bak ze 3-4 minuten. Keer ze voorzichtig en bak nog 2-3 minuten. Neem de koekjes uit de pan, en bak de volgende vier koekjes op dezelfde manier.
Tips
De spinaziekoekjes doen het goed als bijlage bij soep, maar ook bij een hartig ontbijt of als snack tussendoor.
Roer voor extra pit wat chilipoeder door de tahin saus.