Het is weer tijd voor een soep recept! Broccolisoep dit keer. Soep doet het altijd goed, en wat mij betreft niet alleen om vier uur 's middags zoals de bekende soepreclame suggereert.
Maak de broccoli schoon en snijd ze in roosjes. Schil de zoete aardappel en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de paprika schoon en snijd ze in heel kleine blokjes.
Verhit een beetje kokosolie in een pan en fruit de ui en de knoflook een paar minuten. Voeg dan de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Voeg de broccoli en de zoete aardappel toe en kook ze in 6-8 minuten gaar. Voeg de kokosmelk en de vadouvan toe en pureer de soep met een staafmixer. Warm nog even goed door.
Doe de broccolisoep in de soepkommen, en garneer met de paprika, gehakte amandelen en het chia zaad.
Tips
Als je graag stukjes in je broccolisoep wilt, houd dan een paar gekookte broccoliroosjes achter, en roer die na het pureren door de soep.