Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Witlofsalade met geitenkaas en medjool dadels
Con
Deze witlofsalade tovert de lente op tafel! Combineer de licht bittere smaak van witlof met de zoete smaak van ... dadels.
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
15
minuten
min
Totale tijd
15
minuten
min
Gang
Lunch
Keuken
Algemeen
Porties
2
personen
Koolhydraten
17 kh
Dit heb je nodig
2-3
stronkjes
witlof
2
medjool dadels
1
kleine rode ui
150
gr
geitenkaas
restje
pompoen
in blokjes (optioneel)
handje
walnoten
Voor de dressing
1
el
walnotenolie
1
tl
appelazijn
versgemalen peper en zout
Zo maak je het
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een klein kommetje.
Pel en snipper de rode ui. Hak of breek de walnoten grof.
Maak de witlof schoon: verwijder het kontje, en snijd met een scherp mesje de kern uit de lof (die smaakt het bitterst). Snijdt de witlof in reepjes.
Halveer de Medjool dadels, verwijder de pit, en snijd het vruchtvlees in heel smalle reepjes (hoe meer, hoe beter).
Meng in een kom de witlof met de rode ui, dadels en walnoten, en eventueel de pompoenblokjes.
Verbrokkel de geitenkaas boven de salade.
Druppel de dressing over de witlofsalade en serveer direct.
Tips
Voeg een theelepeltje mosterd aan de dressing toe voor extra pit.