Maak van de courgette met een spiraalsnijder courgetti (a.k.a. zoodles).
Pel en snipper de rode ui. Snijd de tomaten en de paprika in blokjes. Snijd de rode peper in reepjes (haal de zaadjes eruit, tenzij je van heel scherp houdt).
Verhit wat kokosolie in een koekenpan. Roerbak de ui, rode peper en paprika in een paar minuten beetgaar. Voeg de tomaten en de kruiden toe en meng door elkaar.
Maak vier kuiltjes in het groentemengsel, leg hier de courgetti gelijk een vogelnestje in. Breek dan een ei in elk kuiltje, op de courgetti.
Zet het vuur middelhoog en doe een deksel op de pan. Laat de eieren zo garen, dit duurt ongeveer 6-8 minuten, afhankelijk van hoe zacht je het eigeel wilt hebben.
Verdeel de shakshuka over twee borden. Verdeel de pesto over de eieren, bestrooi met zonnebloempitten en serveer direct.
Tips
Je kunt variëren met groente, in plaats van paprika bijvoorbeeld prei of aubergine.
Liever geen pesto? Garneer je shakshuka dan met za’atar en strooi er nog wat extra sumak kruiden over (doet het goed in ei-gerechten).