Maak de wortel, ui en champignons schoon. Snijd de wortel en champignons in plakjes, snipper de ui.
Snijd de vis in grove stukken, bestrooi ze met zout en peper, en besprenkel met wat citroensap (ongeveer 1 tl).
Breng de bouillon aan de kook en kook hierin de wortel en ui met het laurierblad in 20 minuten gaar. Voeg 10 minuten voor het eind de stukken vis en champignons toe (voeg evt. extra water toe totdat alles nét onder water staat).
Als de vis gaar is, neem dan het laurierblad uit de vissoep. Voeg de helft van de garnalen, de tijm en de crème fraîche toe, en de rest van het citroensap. Verwarm nog even zachtjes. Roer dan de helft van de dille door de vissoep, en breng indien gewenst de soep op smaak met wat zout en peper.
Doe de soep in twee kommen en garneer met de achtergehouden garnalen en dille.
Tips
Dille kun je vervangen door bieslook.
Je kunt elke soort visfilet gebruiken die je lekker vindt, maar gebruik minstens twee verschillende soorten. Zo blijft het een echte Büsumer Fischsuppe.