Veel foodies hebben een zwak voor pannenkoeken. Maar je vindt niet veel glutenvrije pannenkoek recepten met maar weinig koolhydraten. Deze voldoen wel, en ze zijn mega lekker ook nog.
Meng boekweitmeel, amandelmeel, sojameel, bakpoeder en zout in een smalle hoge kom met een vork door elkaar.
Voeg de plantaardige melk en het water toe en roer het geheel met een vork goed door (mixer mag ook natuurlijk).
Verhit wat kokosolie in een ruime pan. Schenk drie bergjes beslag in de pan en laat het iets uitvloeien. Bak een paar minuten tot de bovenkant bijna gestold is, keer de boekweitpannenkoekjes en bak nog een paar minuten.
Bak op dezelfde manier de rest van de boekweitpannenkoekjes. Houd eventueel reeds gebakken pannenkoekjes warm in de oven.
Tips
Garneer de dikkertjes naar wens met fruit, noten, klont boter, mascarpone en misschien een klein beetje ahornsiroop.
Voor een hartige versie geef je een paar plakken gerookte zalm en mierikswortelroom erbij, en je hebt een Russisch blini voorgerecht.