Maak de courgette en paprika schoon en snijd ze in lange niet te dikke repen. Snijd de artisjokharten in kwarten. Halveer de olijven, hak de cashewnoten grof.
Meng de plakken courgette en paprika in een kom met de olijfolie. Verdeel de groente over een met bakpapier belegd ovenblik. Rooster de groente in 20 minuten gaar, halverwege keren.
Meng de tomatenpuree met 1-2 el water om ze wat smeuiger te maken. Meng er een halve tl ras el hanout doorheen.
Besmeer de reeds bereide pizzabodems met het tomatenmengsel. Verdeel dan de geroosterde groente en de artisjokken erover. Leg de olijven en cashewnoten erop en bestrooi met de rest van de ras el hanout.
Bak de pizza’s nog 10 minuten in de oven.
Bestrooi de geroosterde groente op de pizza’s indien gewenst met wat sesamzaad en peterselie.
Tips
Het recept voor de koolhydraatarme pizza bodems vind je hier.
Snellere versie: bak de groente in de koekenpan in een beetje kokosolie tot ze lekker bruin kleurt.