Winters koud weer vraagt om wintergroente! Vandaag een bijzonder combinatie van rode kool met pindasaus. Eigengemaakte pindasaus, met slechts 3 ingrediënten.
Maak de sperziebonen schoon en kook ze in een beetje water in ongeveer 5-6 minuten beetgaar.
Pel en snipper ondertussen zowel de ui als de knoflook. Snijd de tofu in blokjes.
Verhit wat kokosolie in een grote koekenpan. Voeg de tofu toe en bak 2-3 minuten tot ze gaat kleuren. Voeg dan de ui en knoflook toe en roerbak deze een paar minuten mee.
Voeg de edamame bonen toe en roerbak ze 5 minuten mee.
Voeg de voorgekookte rode kool en sperziebonen toe en verhit het geheel al roerende goed.
Maak een kuiltje in het midden van het roerbakmengsel. Giet de kokosmelk erin en voeg direct de pindakaas en sambal toe. Roer dit eerst in het kuiltje door, meng het dan door de groente. Verhit het geheel nog even goed.
Verdeel het groentemengsel over twee borden en serveer direct.
Tips
Bestrooi de rode kool roerbakschotel eventueel nog met geraspte kokos en/of gehakte cashew noten.
Als je geen edamame kunt krijgen, kun je die vervangen door doperwten (meer koolhydraten).
Je kunt de gerookte tofu vervangen door gewone tofu of tempeh, voeg dan een scheutje tamari toe bij het bakken van de blokjes voor meer smaak.