gehakte cashewnoten, verse koriander, granaatappelpitjesvoor de garnering
Zo maak je het
Pel en snipper de rode ui. Maak de knolselderij schoon en snijd ze in blokjes. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd ze in blokjes
Verhit een beetje kokosolie in een kookpan en bak de rode ui een paar minuten. Voeg de knolselderij toe en bak even mee. Voeg dan de bouillon toe. Kook de knolselderij in 8 minuten in de bouillon gaar. Voeg halverwege de appel toe. Niet afgieten!
Voeg de kokosmelk en de amandelpasta toe en roer even door. Voeg de garam masala en kurkuma toe. Pureer de knolselderijsoep met een staafmixer. Vind je ‘m te dik, verdun dan evt. met wat water.
Warm de gepureerde soep nog even goed door. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de knolselderijsoep over twee kommen, en bestrooi met gehakte cashewnoten en verse koriander. Strooi er nog wat granaatappelpitjes over en dien op.