Snijd een kapje van de appels, ongeveer eenderde van de bovenkant. Besprenkel de kapjes met wat citroensap. Hol de appels uit: let op dat de bodem in tact blijft. Besprenkel ook de binnenkant van de appels met citroensap.
Meng de gehakte noten met de amandelen (en evt. hennepzaad) en kaneel in een kommetje. Smelt de helft van de kokosolie en meng dit erdoor. Meng dan de helft van de chocolade er ook door.
Vul de appels met het mengsel en zet ze in een ovenbestendige schaal.
Verdeel de andere helft van de kokosolie in vlokken over de appels.
Zet de appels in de oven en stel de tijd in op 20 minuten. Leg halverwege het kapje op de appels en laat de appels zo verder bakken.
Bestrooi de braadappels een paar minuten voor het klaar is met de achtergehouden chocolade, en laat die nog even smelten in de oven.
Tips
Als je je geen zorgen maakt om de koolhydraten, kun je ook nog wat rozijnen en/of gedroogde cranberry’s aan de braadappels toevoegen.
Traditioneel wordt bij de braadappels vanille-ijs gegeten. Wil je de koolhydraten echter laag houden, kies dan liever voor ongezoete slagroom of mascarpone, bestrooid / gemengd met wat kaneel (niet meer vegan).