Franse knoflooksoep (met garnalen of geroosterde tomaatjes)
Con
Niet schrikken van de naam van dit recept. Deze knoflooksoep is namelijk lekker mild van smaak. Dat komt door het poffen van de knoflooktenen, ze krijgen daardoor een heerlijk milde smaak.
noordzeegarnalen of geroosterde kerstomaatjeszie tips
Zo maak je het
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de ongepelde teentjes knoflook op een ovenplaat en bak de teentjes in de oven in 20 minuten gaar. Laat de knoflook afkoelen.
Verhit ondertussen een klein beetje kokosolie in een pannetje en bak de plakjes courgette 5 minuten tot ze beginnen te kleuren. Neem uit de pan en laat afkoelen.
Bereiden
Rooster de pijnboompitjes goudbruin.
Plet de knoflookteentjes met een groot mes en knijp en schraap ze boven een pan uit. Voeg een beetje bouillon toe en roer goed. Roer beetje voor beetje de rest van de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en laat zachtjes 5 minuten doorkoken.
Voeg de slagroom of plantaardige room en de kurkuma toe en verwarm goed (niet koken). Bind indien je dat nodig vindt de knoflooksoep met tapiocameel dat je met een scheutje water eerst losroert. Breng vervolgens de soep op smaak met zout en peper.
Verdeel de knoflooksoep over twee borden of kommen. Leg de geroosterde plakjes courgette in de soep, en verdeel naar wens geroosterde kerstomaatjes of noordzeegarnalen erover. Bestrooi met de pijnboompitjes en roze peperbessen. Direct opdienen.
Tips
Voor een vegan versie laat je de garnalen achterwege en kies je voor geroosterde tomaatjes: halveer je een handje kerstomaatjes. Zodra de courgetteplakjes volgens stap 2 gaar gebakken zijn, neem je ze uit de pan en leg je de kerstomaatjes op hun snijvlak erin. Draai het vuur halfhoog en bak de tomaatjes zo’n vijf minuten, tot ze hun vocht loslaten. Draai dan het vuur laag en laat ze zo nog 5 minuten bakken. Zet dan het vuur uit maar laat de tomaatjes in de pan liggen om ze zo af te laten koelen. Zo verdampt nog meer vocht uit de tomaatjes. Garneer de soep als die klaar is met de courgette, tomaatjes en pijnboompitjes.
LET OP: heb je een notenallergie of notenintolerantie, gebruik dan geen roze peperbessen. Deze zijn familie van de cashewnoot en kunnen een reactie uitlokken.