Koolhydraatarme pizza met rode kool, geitenkaas en ansjovis
Con
Als je aan rode kool denkt, denk je aan stamppot. Maar met rode kool kun je zo veel meer! In salades, in ovenschotels. Maar wist je dat rode kool ook op de pizza kan? Probeer het eens!
Maak, terwijl je de oven op 200 graden voorverwarmt, de pizza bodems volgens recept klaar.
Pel en snipper de ui. Snijd de ansjovis in stukjes.
Verhit een klein beetje kokosolie in een pannetje en bak de rode ui samen met de ansjovis in 5 minuten zachtjes gaar. Roer dit mengsel door de gekookte rode kool.
Beleg de pizza’s met de rode kool. Verbrokkel de geitenkaas erover, en bestrooi met de gehakte walnoten en olijven.
Doe de pizza’s 10 minuten in de oven. Sprenkel indien gewenst wat balsamico crème en de peterselie over de pizza voordat je ze opdient.
Tips
Het recept voor de koolhydraatarme pizzabodems vind je hier.
Vervang de geitenkaas door feta.
Heb je een notenallergie? Laat dan de walnoten achterwege, of vervang ze door een handje pompoenpitten of geroosterde pijnboompitten.