1/2hokkaido pompoenin schijven (hoeft niet geschild te worden)
1elolijfolie
versgemalen zout en peper
1ui
1knoflookteentje
1tlras el hanout
1/2tlkaneel
1/2tlkurkuma
400grbloemkool "couscous"gemalen in de keukenmachine
kokosolie om te bakken
gehakte pistache noten, peterselie, verse vijg in partjes, de achtergehouden pompoenschijvenvoor de garnering
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de pompoenschijven op een met bakpapier beklede ovenplaat en sprenkel de olijfolie erover. Maal er verse peper en zout over, bak de pompoen in 20-25 minuten in de oven gaar. Houd een paar schijven pompoen apart voor garnering, snijd de rest in blokjes.
Pel en snipper de knoflook en de ui.
Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook een paar minuten. Voeg de ras el hanout en een flinke snuf kaneel toe. Meng dan de geroosterde pompoenblokjes erdoor.
Voeg de bloemkool couscous en de kurkuma toe en roerbak het geheel maximaal 2 minuten.
Verdeel de bloemkool couscous over twee borden, en bestrooi met de gehakte pistache noten en peterselie. Leg er partjes vijg en de achtergehouden pompoenschijven op en dien op.
Tips
Voeg voor een extra Marokkaans tintje een heel klein handje rozijnen aan de bloemkool couscous toe (wel extra koolhydraten).