Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de champignons in partjes, en snijd indien nodig de grote oesterzwammen in kleinere stukken. Snijd de tomaten in stukjes.
Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en paprika tegelijk zo’n 3-4 minuten. Voeg de paprikapoeder, rozemarijn en chilivlokken toe en meng. Voeg dan de champignons en oesterzwammen toe en roerbak het geheel in ongeveer 5 minuten (totdat de champignons hun vocht loslaten, draai dan direct het vuur laag).
Voeg de tomaten, tomatenpuree en indien gewenst een scheutje rode wijn toe en verhit het geheel op laag-middelhoog vuur nog een paar minuten. Als het mengsel te droog wordt, dan een beetje water toevoegen. Voeg halverwege die tijd de uitgelekte zilveruitjes toe.
Spoel de linzen goed af en voeg ze toe aan de champignons Bourguignon. Verhit het geheel nog een paar minuten. Verdeel over de borden en bestrooi eventueel nog met wat rozemarijn.
Tips
Natuurlijk kun je allerlei soorten paddestoelen voor dit gerecht gebruiken!
Voor een meer vullende “champignons Bourguignon” kun je rooktofu in blokjes snijden, knapperig bakken en toevoegen aan de schotel. Je zou dan de linzen achterwege kunnen laten, scheelt koolhydraten.