Iets te vieren? Deze hartige kaaskoekjes zijn lekker en makkelijk te maken. Ze zijn mega koolhydraatarm: nog geen 2 koolhydraten per koekje! En je huis gaat er heerlijk van ruiken!
pitten en zaden naar wensvoor de garnering, bijv. sesamzaad, hennepzaad, zonnebloempitten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kluts de eieren los in een beslagkom, doe de yoghurt erbij en meng. Voeg de boter toe en meng. Voeg amandelmeel en bakpoeder toe en meng. Voeg dan de geraspte kaas toe en meng.
Voeg zout, peper, nootmuskaat en komijn toe en meng nogmaals.
Optioneel: verdeel het deeg in twee en voeg aan één helft de pesto toe.
Vorm met twee lepels bergjes op een met bakpapier beklede bakplaat (mijne wogen 30-35 gr per bergje). Druk ze gewoon met je vingers iets plat, en vorm ze tot een rondje.
Bestrijk de kaaskoekjes met wat plantaardige melk en bestrooi ze naar wens met zaden en/of pitten.
Bak de kaaskoekjes in 20-25 minuten gaar. Laat ze afkoelen voor je ze eet.