Was de appel, verwijder klokhuis en snijd in blokjes. Kook de appel in een steelpannetje met een scheutje water en citroensap in 5-10 minuten gaar.
Strooi er naar wens kaneel door, en bestrooi eventueel met extra gehakte walnoten en wat hennepzaad (en in mijn geval, met granaatappelpitjes die op moesten).
Maak de aardappelkoeken
Schil en rasp de zoete aardappel. Pel en snipper de ui zeer fijn.
Kluts de eieren met de zout, peper en nootmuskaat los met een vork. Meng amandelmeel, hennepmeel, hennepzaad, zoete aardappel en ui erdoor.
Verhit wat kokosolie in een grote koekenpan. Schep van de helft van het aardappelmengsel drie bergjes met een lepel in de pan, en druk ze iets plat. Bak zo drie kleine pannenkoekjes, ongeveer 5 minuten per kant. Herhaal dit voor nog eens drie pannenkoekjes (of gebruik twee koekenpannen tegelijk).