Schil de koolrabi en snijd in blokjes. Maak de broccoli schoon en snijd in kleine roosjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de spinazie en gebruik een sla-centrifuge om ze droog te maken. Snijd de feta in blokjes.
Kook de broccoli en koolrabi (kan samen in de pan) in 5-6 minuten beetgaar. Giet af.
Verhit wat kokosolie in een pan en bak de ui en knoflook aan. Doe de spinazie erbij en laat slinken. Roer van het vuur af de ricotta erdoor, breng op smaak met zout, peper en een snuf nootmuskaat. Schep de broccoli en koolrabi erdoor.
Schep het geheel in een ovenschaal. Verdeel de feta erover en strooi dan de amandelen erover. Bestrooi met paprikapoeder en sprenkel er een beetje olijfolie over (helpt de schotel te laten bruinen in de oven).
Bak de koolrabi ovenschotel in 20 minuten gaar.
Tips
Gebruik in plaats van feta een andere pittige kaassoort, bijvoorbeeld een schimmelkaas.