Caribische pompoensoep of 'sopi di pampuna' wordt traditioneel gemaakt met pekelvlees. Die heb ik als niet-vleeseter vervangen door garnalen. En dat smaakt voortreffelijk!
Maak de pompoen schoon: wassen, halveren en de pitten en draden verwijderen. Snijd de eventueel lelijke plekken van de schil en snijd de pompoen dan in schijven.
Meng de pompoen met de olijfolie, zout en peper en verdeel ze over de ovenbakplaat. Bak de pompoen in ongeveer 20-25 minuten gaar.
Pel en snipper ondertussen ui en knoflook. Halveer de chilipeper overlangs en haal de zaadjes eruit, snijd in reepjes. Snijd de tomaten in stukjes.
Verhit wat kokosolie in een soeppan en bak de ui, knoflook en chilipeper kort aan. Voeg pompoen, tomaten en kaneel toe en bak een paar minuutjes. Voeg dan de kokosmelk toe. Pureer het geheel met de staafmixer. Verdun eventueel met water tot de gewenste dikte. Laat de soep afkoelen en zet ze een nachtje in de koelkast.
De volgende dag
Maak courgetti van de courgette. Doe de courgetti in de pompoensoep, en warm het geheel op. Breng pittig op smaak met zout en peper.
Maak tijdens het opwarmen van de soep de knoflookgarnalen: druk de teen knoflook door de knoflookpers. Verhit wat kokosolie, voeg knoflook, kerriepoeder en garnalen toe en bak in enkele minuten gaar (pas op: niet te lang anders worden de garnalen taai).
Verdeel de soep over twee kommen, leg de knoflookgarnalen erop en garneer met verse peterselie.