vers fruit naar keuze, gehakte pistachenotenvoor de garnering
Zo maak je het
Maak de avocado schoon, snijd ‘m in stukken en doe in een hoge kom. Snijd met een scherp mes het vanillestokje overlangs in en schraap het merg uit het vanillestokje.
Voeg de kokosroom, yaconsiroop, cacao, amandelpasta en vanille toe. Voeg naar smaak kaneel toe, en een kneepje citroensap.
Pureer het geheel met de staafmixer (of maak de mousse in een blender). Voeg indien nodig een scheutje plantaardige melk toe om de gewenste dikte te krijgen (raad ik aan: de mousse wordt in de koelkast nog iets dikker).
Verdeel de chocolademousse over twee mooie glaasjes en laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven.
Haal vlak voor het opdienen de chocolademousse uit de koelkast, en garneer met gehakte pistache noten en fruit naar keuze (ik heb physalis gebruikt voor een feestelijk effect).
Tips
Liever geen cacao? Vervang dit door carobe poeder.
Heb je kokosroom over? Gebruik die als extra garnering.