Maak eerst de cantharellen voorzichtig schoon, snijd grote exemplaren in stukken. Maak de zoete aardappel schoon en snijd ze in dunne plakjes. Maak het bosuitje schoon en snijd in ringen. Hak de noten grof, doe hetzelfde met de basilicum.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kluts de eieren met de plantaardige melk en wat zout en flink peper in een kom.
Verhit wat kokosolie in een ovenbestendige pan. Roerbak de cantharellen in ongeveer 5 minuten goudbruin. Neem de cantharellen uit de pan.
Doe indien nodig nog wat kokosolie in de pan en bak de zoete aardappel schijfjes aan beide zijden in 5 minuten gaar. Doe de cantharellen en de bosui erbij en verdeel het mengsel goed over de pan. Schenk de geklutste eieren erover en bak nog 5 minuten tot de onderkant gestold is.
Doe de pan in de oven en laat de frittata nog zo’n 10 minuten bakken tot ook de bovenkant gestold is.
Neem de frittata uit de oven en verdeel de geitenkaas en pecannoten erover. Zet nog even terug in de oven tot de kaas gesmolten is. Bestrooien met lekker veel verse basilicum.
Tips
Probeer deze frittata eens met een blauwschimmelkaas.
Als het cantharel-seizoen voorbij is, kun je deze frittata natuurlijk ook met (kastanje) champignons maken.