handjegehakte walnotenof vervang door een extra rijstwafel
Zo maak je het
Laat de cacaoboter in een pannetje op zeer laag vuur langzaam smelten.
Meng in een grote kom het carobepoeder, vanille, amandelpasta, zout en rijstsiroop met een vork goed door elkaar, tot er een soort pasta ontstaat.
Giet de gesmolten cacaoboter erbij en roer met een kleine handmixer of een vork het geheel goed door.
Verbrokkel de rijstwafels boven de kom en voeg indien je dat wilt de walnoten (of een extra rijstwafel) toe. Meng het geheel goed door, dit gaat het makkelijkst met een lepel.
Schep het mengsel in een met bakpapier beklede vorm (mijn vorm meet 20 cm x 15 cm), en druk het geheel goed aan met de bolle kant van de lepel.
Belangrijk: Kom lekker uitlikken!
Laat de carobe koekjes minimaal 1 uur in de koelkast opstijven. Daarna kun je ze uit de vorm nemen en in stukken snijden. Bewaar ze in een luchtdichte doos in de koelkast.
Tips
Vervang carobe door cacaopoeder.
Vervang voor variatie een rijstwafel door gepofte quinoa of amaranth.