Zoek je een koolhydraatarme vervanger voor je lunch boterham? Dan is dit een alternatief: een nori sandwich met warm gerookte zalm. Ook lekker als snack natuurlijk.
sesamolie, sesamzaad en basilicumblaadjesvoor de garnering
Zo maak je het
Snijd met een scherp mes de nori vellen in vier stukken. Snijd de bosui in ringetjes, en de olijven in plakjes. Hak de peterselie fijn.
Prak de feta met een vork fijn, meng ze door de yoghurt en doe er de peterselie, en zout en peper naar smaak door.
Zet twee borden klaar: leg twee vellen nori op elk bord en smeer ze in met de helft van het feta-yoghurt mengsel.
Verdeel de zalm er losjes over, garneer met de bosui en olijven.
Verdeel de andere helft van het feta-yoghurt mengsel erover. Leg de resterende nori vellen erop en druk ze een beetje aan. Druppel er wat sesamolie overheen, en bestrooi met sesamzaad. Maak de nori sandwich af met een blaadje basilicum.
Serveer de nori sandwich direct (met een scherp mes naast het bord, want de nori wordt zacht en is daardoor moeilijker te snijden).
Tips
Als je geen warm gerookte zalm kunt krijgen, kun je ook plakken gerookte zalm.
Snijd een extra rode ui in dunne ringen voor meer pit.
Snijd de helft van een avocado in dunne schijfjes, en beleg de nori sandwich er extra mee. Prak de andere helft van de avocado door het yoghurt-feta mengsel.