Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Vegan bloemkool broccoli soep met rode ui
Con
Kun je groente koken, kun je deze bloemkool broccoli soep maken! Deze bloemkool broccoli soep wordt gebonden met sesampasta of tahin.
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
15
minuten
min
Totale tijd
15
minuten
min
Gang
Lunch
Keuken
Algemeen
Porties
2
personen
Koolhydraten
23 kh
Dit heb je nodig
400
gr
bloemkool
in roosjes
150
gr
broccoli
in roosjes
1
rode ui
in dunne ringen
2
el
tahin
500
ml
groentebouillon
versgemalen zout en peper
2
takjes
verse peterselie
Zo maak je het
Doe de bloemkool met de broccoli samen met de groentebouillon in een pan en breng aan de kook.
Kook de bloemkool met de broccoli in 8 minuten gaar. Niet afgieten!
Voeg de tahin toe en pureer de soep met de staafmixer. Breng pittig op smaak met zout en peper.
Doe de bloemkool broccoli soep in twee kommen en garneer met de peterselie en uiringen.
Tips
Maak de bloemkool broccoli soep wat pittiger door een klein beetje sambal toe te voegen.
Als je de smaak van de uiringen minder scherp wilt maken, week ze dan minstens 30 minuten in een laagje kokend hete bouillon.