Koolhydraatarme Aziatische courgette "mie" met roerei en garnalen
Con
Courgetti in een Aziatisch jasje: zo gemaakt met behulp van een spiraalsnijder. Zo wordt het een soort mie schotel maar wel een gezonde. Ik maak er roerei met garnalen bij.
Draai met behulp van een spiraalsnijder de courgettes boven een kom of vergiet tot mie-slierten. Zet apart.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de winterpeen schoon, snijd deze overlangs doormidden en vervolgens in plakjes. Kluts de eieren samen met de samba, kurkumal en wat zout en peper in een kom.
Verhit de kokosolie in een pan. Voeg eerst de wortel toe en roerbak deze 5 minuten. Doe de ui en knoflook erbij en roerbak nog 2 minuten. Voeg dan de eieren en de garnalen toe en roerbak tot ze stevig genoeg is. Zet het vuur laag.
Verhit nog een beetje kokosolie in een ruime koekenpan en roerbak de courgetti mie tot ze goed warm is, dit duurt 2-3 minuten. Roer er een scheutje tamari door, en de koriander en gemberpoeder.
Verdeel de courgetti mie over twee borden, en schep de roerei erop.
Tips
Je kunt eventueel wat kokosmelk toevoegen aan de roereieren, en garneren met verse koriander.