Deze warme romaine salade met tempeh en champignons levert je een bom eiwitten waar je spieren blij mee zullen zijn. Een heerlijk recept voor een nog koele lentedag.
Snijd de tempeh in blokjes. Bestrooi ze ruim met de gerookte paprikapoeder, en meng goed.
Halveer de kerstomaatjes. Pel en snipper de ui, snijd de champignons in plakjes of stukjes. Was de romaine sla en snijd deze in grove repen. Maak de avocado schoon en snijd ze in repen (besprenkel evt. met citroensap tegen het bruin worden).
Maak een dressing van de olijfolie, appelazijn, en zout en peper en zet apart.
Verhit kokosolie in een koekenpan. Bak de tempeh rondom knapperig, ze mag lekker bruin worden. Voeg de ui, tamari en de champignons toe en bak alles in enkele minuten al roerbakkend gaar. Doe de kerstomaatjes erbij en roerbak nog even.
Voeg dan de romaine sla toe en bak deze in maximaal 2 minuten tot ze goed warm is. Blijf roeren!
Serveer de romaine salade met de repen avocado, en besprenkel het geheel met de dressing.
Tips
Je kunt de tempeh wat pittiger maken door er voor het bakken wat gemalen chilivlokken of sambal aan toe te voegen.
Meer vulling? Doe er een blikje kikkererwten door. Ja inderdaad, meer koolhydraten, maar wel de goede!