Een heerlijke keto-snack: chocolade vetbommetjes zijn eenvoudig te maken. En deze fat bombs, zoals ze ook genoemd worden, tellen slechts 1 koolhydraat per stuk!
geraspte kokos of gehakte noten naar keuzevoor de garnering
Zo maak je het
Smelt de boter, kokosolie, amandelpasta en tahin op een laag vuur in een steelpannetje. Roer af en toe.
Voeg de cacao, ahornsiroop en lijnzaad toe (en evt. vanille) en meng het geheel goed. Doe het mengsel over in een kannetje met een schenktuit.
Giet het mengsel in siliconen vormpjes, eventueel kun je ook een ijsklontjes-vorm gebruiken. Als je wilt, kun je door de tweede helft van je mengsel de eetlepels kokos mengen voordat je het mengsel in de vormpjes giet.
Laat het geheel ongeveer 10 minuten in de koelkast afkoelen tot de bovenlaag iets harder is. Garneer dan de vetbommetjes naar wens met kokos en/of gehakte noten, ik heb pecannoten en pistaches gebruikt.
Doe de chocolade fatbombs in de vriezer en laat ze minstens een uur hard worden.