Koolhydraatarme Chinese tomatensoep met champignons
Con
De lekkerste soep bij de Chinees is wat mij betreft de Chinese tomatensoep. Je kunt een vegan versie van deze soep nu zelf thuis maken, met lekker veel champignons.
Maak de champignons, bosui en ui schoon. Snijd de champignons in dunne plakjes, de bosui in ringetjes (houd wat groen achter voor garnering) en snipper de ui. Het meeste werk is nu gedaan.
Verhit wat kokosolie in een anti-aanbakpan en bak de champignons 5 minuten tot ze vocht loslaten. Voeg ui, bosui, sambal, gemberpoeder, appelazijn en rijstsiroop toe, en bak nog een paar minuutjes.
Voeg de gezeefde tomaten, bouillon, snufje zout en tamari toe, roer door, en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
Verdeel de Chinese tomatensoep over twee grote kommen en besprenkel met de achtergehouden bosui en sesamzaad. Druppel er tot slot een beetje sesamolie over.
Tips
Ook lekker is een mix van oesterzwam en champignons. Doe een scheutje kokosmelk in de Chinese tomatensoep voor een romige versie.