Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Vegan tempeh bonenschotel met mango
Con
Deze bonenschotel met tempeh en mango kun je zo pittig maken als je zelf wilt, door meer of minder sambal toe te voegen. Het zoet van de mango brengt evenwicht in de smaken.
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
20
minuten
min
wachttijd
15
minuten
min
Totale tijd
35
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Aziatisch
Porties
2
personen
Koolhydraten
40 kh
Dit heb je nodig
200
gr
tempeh
1
el
tamari
1
tl
sambal
of meer voor extra pit
2
el
tomatenpuree
1
blikje
kidneybonen
400 gr
100
gr
verse mango
in blokjes
1
rode ui
gesnipperd
200
gr
sperziebonen
diepvries
kokosolie om te bakken
Zo maak je het
Snijd de tempeh in kleine blokjes. Meng in een kom de tamari met sambal en meng de tempeh erdoor. Laat 15 minuten marineren.
Spoel de kidneybonen goed af en laat uitlekken.
Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak de blokjes tempeh in 5 minuten knapperig bruin (voeg indien nodig wat meer kokosolie toe).
Voeg de tomatenpuree en 3-5 eetlepels water toe en roerbak nog 2 minuten. Doe dan de ui en sperziebonen erbij en roerbak 5 minuten.
Voeg de kidneybonen en de mango toe en meng goed. Zet het vuur lager en laat de bonenschotel nog een paar minuten goed doorwarmen.
Tips
Vervang de mango door perzik. Of vervang de sperziebonen door broccoli.
Voor de niet koolhydraatarme en/of niet-tarwevrije eter kun je dit gerecht serveren met extra gefruite uitjes en kroepoek.