Maak de knolselderij schoon, snijd ze in plakken van ongeveer een halve centimeter, snijd de plakken in repen van eveneens een halve centimeter. Doe de frieten in een grote kom. Sprenkel de olie en de kruiden erover en meng goed.
Verdeel de frieten op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze in 30-40 minuten gaar, keer elke 10 minuten.
15 minuten voordat de friet klaar is
Meng in een kom (je kunt dezelfde van de friet gebruiken, scheelt afwas) de eieren met de roomkaas, tomatenpuree (optioneel), parmezaanse kaas en amandelen. Maak de zalm los met een vork en meng ze samen met de gesnipperde ui erdoor.
Verhit wat kokosolie in een koekenpan en vorm vier burgers van het zalmmengsel in de pan, druk ze een beetje aan. Bak de zalmburgers in ongeveer 8-10 minuten gaar, keer af en toe.
Doe de visburgers en friet op een groot bord, besprenkel indien gewenst met wat zeezout en geef er mayonaise bij.
Tips
Meng de mayonaise met mosterd, is erg lekker bij de vis.
Je kunt ook andere vis voor de burgers gebruiken, bijvoorbeeld tonijn (kruid de burgers dan extra bijvoorbeeld met sriracha).
Variatie voor het kruiden van de visburger: scheutje tamari, een extra bosuitje in ringetjes en een eetlepel sesamzaadjes.